FriSes årsmøde & generalforsamling

Hvert år i marts samler vi ansatte og bestyrelsesmedlemmer fra vore medlemsforeninger til to dage i fællesskabets tegn.

På årsmødet dykker vi ned i relevante faglige nyheder, udfodringer og deler de gode lokale erfaringer på tværs af medlemstyper og geografi.

Naturligvis er der også plads til  netværk, kaffe og kollegahygge.

Dagen efter afholder vi generalforsamling. 


Årsmøde 2023: Fremtidens velfærdssamfund

FriSes årsmøde slog endnu engang deltagerrekord, da vi fredag den 10. marts 2023 samlede 208 deltagere fra 64 medlemsorganisationer på Scandic Kolding.

Temaet for dagen var; Fremtidens velfærdssamfund, og sammen undersøgte vi, hvordan kommuner og regioner nu og i fremtiden arbejder med sundhedsfremme og hvordan frivilligcentre og selvhjælpsorganisationer kan blive endnu bedre til at indgå i og spille en central rolle i de udviklingsprocesser.

Lars Benjaminsen præsenterede Fællesskabsmålingen 2022, der viser, at rigtig mange mennesker mistrives. Annemarie Zacho-Broe kom med gode og konkrete bud på, hvordan civilsamfundet og det kommunale i højere grad end tidligere kan samarbejde om de velfærdsudfordringer, som det danske samfund står overfor.

Fire forskellige workshops satte skarpt på udfordringerne, og startede gode debatter om FriSes rolle i fremtidens velfærdssamfund. Foreningen Samværd sluttede dagens program af med rasleæg og rundkreds, musik og medlemsaktivering. 


Årsmøde 2022: Fælles om fremtiden

I marts 2022 kunne vi endelig samle FriSes medlemsorganisationer til to dage i Vejle med fokus på faglighed og fællesskaber.

På årsmødet 2022 satte vi fokus på brobygning, og hvordan vi i fællesskab kommer videre, nå nye potentialer og få flere med.

Hvordan mobiliserer vi frivillige og borgere, virksomheder og organisationer er til at gøre en forskel lokalt? Hvordan kan vi få nye partnere med i en fælles dagsorden?

Vi tunede ind på de gode partnerskaber, undersøgte udfordringer ved samarbejde med nye aktører, og vi stillede skarp på FriSes medlemmers roller som lokale brobyggere, der understøtter den sociale sammenhængskraft lokalt.

 


Årsmøde 2021: Lokal lobbyisme i et valgår

Grundet forsamlingsforbud blev årsmøde og generalforsamling 2021 afviklet digitalt, og i stedet for at mødes i salen, foregik programmet bag skærmen.

Med 190 tilmeldte deltagere fra 61 medlemsorganisationer bød FriSes generalforsamling 2021 på deltagerrekord på trods af det digitale format. Forud for den online afholdelse havde de tilmeldte organisationer modtaget en boks med materialer og lækkerier.

Forud for generalforsamlingen satte forfatter til bogen; Lokal lobbyisme, Marie Scott Poulsen fokus på, hvordan FriSes medlemmer kan styrke deres politiske interessevaretagelse i et valgår, og og hvordan foreninger og frivillige får et godt samarbejde med kommunen og de nye politikere efter kommunalvalget i november.


Temaer

2023: Fremtidens Velfærdssamfund

2022: Fælles om fremtiden

2021: Lokal lobbyisme i et valgår

2020: Bæredygtige fællessskaber, der gør en forskel

2019: Hvordan får vi flere med i de frivillige fællesskaber?

2018: Lokal interessevaretagelse

2017: Bæredygtig finansiering

2016: Kommunikation af selvhjælp og samskabelse med kommunen

2015: Fremtidens fællesskaber

2014: Udvikling & Kvalitet


Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark