Fællesskabskanonen

ar du en spirende ide til et fællesskab, der skal ud og leve?

I efteråret 2022 opstarter vi 'Fællesskabskanonen', der er et iværksætterforløb, hvor vi sætter fokus på, hvordan du kan gøre en spirende ide til et nyt frivilligt fællesskab til virkelighed.

'Fællesskabskanonen' kommer til at køre henover efteråret, hvor du igennem undervisning, workshops og inspirationsoplæg vil få værktøjerne til at tage din ide og gøre den til virkelighed. Ideen skal tage udgangspunkt i noget, du ønsker at ændre eller udvikle - med særlig fokus på at fremme deltagelse/fællesskaber.

Fællesskabskanonen er bygget op på følgende måde:

 • Opstartsmøde Onsdag d. 12-10-2022 kl. 17.00 - 20.00.
  Som start på forløbet vil der blive afholdt et opstartsmøde, hvor fokus er på netværksdannelse mellem medlemmerne, ideudvikling og afgrænsning, overordnede mål og målgrupper samt en kort præsentation af ideer.

 • Weekend RÆS Lørdag d. 29-10-2022 + Søndag d. 30-10-2022. 
  Weekend RÆS'et vil primært bestå af praktisk arbejde med sin projektplan, hvor fokus vil være på emner som: Mål og målindikatorer, aktiviteter og tidsplan, kommunikationsplanlægning, samt netværk og ressourcer.  
 • Opfølgningsmøde 
  Som opfølgning på weekend RÆS vil der blive afholdt en temaaften, som vil tage udgangspunkt i deltagernes konkrete ønsker og behov ift. hvad der fylder mest i forhold til deres projektudvikling. Dato og tidspunkt for temaaftenen planlægges sammen med deltagerne. 
 • Fælles afslutning 
  Fællesskabskanonen afsluttes med en fælles afslutning. Dato og tidspunkt for temaaftenen planlægges sammen med deltagerne.  
Undervisningen vil blive tilrettelagt som en blanding af oplæg, praktiske øvelser, gruppearbejde og fælles refleksion med mulighed for erfaringsudveksling mellem deltagerne.

Fællesskabskanonen vil primært foregå i lokaler på Østre Skole, Skovsøgade 10, 4200 Slagelse. 
 
Hvem kan deltage?
Forløbet henvender sig til alle typer af frivillige, foreninger og/fællesskaber, der har spirende ide til at gøre et frivilligt fællesskab til virkelighed. Der er mulighed for at arbejde flere om samme ide, og det er derfor muligt at tilmelde op til 3 personer pr. ide/fællesskab.
 
For at deltage skal man have en færdig, men ikke nødvendigvis velbeskrevet projektidé. Projektet/ideen skal have til formål, at skabe muligheder for at endnu flere bliver en del af et fællesskab. Projekt/ideen kan både bestå af enkeltstående arrangementer eller blivende aktiviteter.
 
Tilmelding
Det er 10 pladser på kurset, og det er gratis at deltage. For at blive optaget på forløbet, skal du udfylde et mindre ansøgningsskema, hvor du kort beskriver din ide. Da der er et begrænset antal pladser til uddannelsen, kan vi ikke garantere at alle ansøgere kan komme i betragtning. Vi optager pladserne løbende, og du kan forvente svar indenfor 7 dage efter, at vi har modtaget dit ansøgningsskema.Tilmeldingsfristen er d. 09-10-22.
 
Du finder og/udfylder ansøgningsskemaet her: Fællesskabskanonen - Et iværksætter forløb for frivillige fællesskaber | Frivilligcenter Slagelse (nemtilmeld.dk) . 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at udfylde ansøgningsskema, er du velkommen til tage kontakte Lykke eller Nanna, Frivilligcentret på 51 40 90 73 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Læs mere

Kontakt
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

årstal
2022
Målgruppe

Alle typer af frivillige, foreninger og/fællesskaber, der har spirende ide til at gøre et frivilligt fællesskab til virkelighed

Støttet af:
Projektpartnere:

Frivilligcenter Slagelse

 

Projekttype

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark