Powered by V - Engageret frivilligt arbejde for Europas fremtid

I modsætning til det traditionelle syn på frivilligt arbejde som en velgørende handling anerkender den moderne og innovative tilgang frivilligt arbejde som en form for ungdomsaktivisme, der styrker unges initiativ og deltagelse, markant øger unges evne til at være proaktive i fællesskabet om de demokratiske principper om rummelighed, interkulturel dialog og gensidig tillid. Projektidéen tager udgangspunkt i denne præmis og har til formål at støtte organisationer og unge i at bruge potentialet ved frivilligt arbejde som en drivkraft for medborgeruddannelse, unges empowerment og engagement i opbygningen af ​​det europæiske samfund og styrkelse af demokrati, EU-værdier og identitet.

Projektet Powered by V har til formål at:

  • tilskynde til en bedre forståelse af kulturelle, sociale og politiske sammenhænge mellem ungdomsengagement gennem frivilligt arbejde og EU-værdier;
  • Støtte ungdomsfrivilligt arbejde som en transformerende kraft til at styrke EU-værdier og modstandsdygtighed og bæredygtige fællesskaber;
  • Styrke de unges organisatoriske kapaciteter for mere effektfuldt frivilligt engagement, der understøtter EU-værdier
  • Frigør potentialerne for nationalt, transnationalt og EU-samarbejde om spørgsmålet.

For at nå målene bruger projektet potentialet i dialoger, der skaber et rum til at søge en fælles forståelse af problemstillinger og udfordringer og søge efter fælles grundlag og handling. Projektet foreslår intensiv og transnational kapacitetsopbygning for at stimulere og støtte unge såvel som praktikere, forskere og politiske beslutningstagere ved at åbne et bredere dialogrum, bringe mere data og viden, dele bedste praksis, nye færdigheder og anbefalinger, der vil gøre os mere i stand til at møde det 21. århundredes udfordringer.

Partnerskabet tager udgangspunkt i den tilgang til frivilligt arbejde som et aktivt udtryk for borgerlig deltagelse, som har potentiale til at styrke grundlæggende europæiske værdier.

Den færdige rapport (engelsk) blev offentliggjort d. 30. november 2023 og kan hentes her. Et dansk resumé kan hentes her.

Læs mere

Kontakt
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

årstal
2023
Målgruppe

Unge

Støttet af:
Erasmus+
Projektpartnere:

Anført af DKolektiv – organisation for social udvikling, gennemføres projektet i samarbejde med Slovene Philanthropy (Slovenien), Volunteer Ireland (Irland), Centre for European Volunteering (Belgium), FriSe (Danmark) og Regional Volunteer Centre Gdansk (Polen) og finansieres via Erasmus+.

Projekttype

Kommuner
Internationalt

Katagorier

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark