PUST; Personlig Udvikling & Social Træning - mestringsgrupper for børn med ADHD

FriSe samarbejdede med ADHD-foreningen om udviklingen af mestringsgrupper for skolebørn med ADHD. Projektet hed PUST; Personlig Udvikling & Social Træning, og består i en direkte, tidlig og forebyggende indsats over for børn med ADHD.

Børnene mødes i grupper af ca. 6 børn en eftermiddag om ugen 1,5 time i 12 uger – sammen med to frivillige fagfolk som gruppeledere. Møderne følger et manualiseret program og har en fast struktur med samme dagsorden hver gang.

De frivillige gruppeledere er uddannet til rollen af ADHD-foreningen.

Børnenes adfærd og trivsel påvirkes positivt af at deltage i et mestringsgruppeforløb for børn med ADHD, og projektet udviklede en model for et manualiseret gruppeforløb, hvor børnene kan tale om det, der er svært. De skal opleve ikke at være alene med deres problemer, og de skal have hjælp til at sætte ord på vanskeligheder og bearbejde følelser og tanker og derigennem blive bedre til at mestre egne udfordringer.

Gruppeforløbene blev afprøvet i Selvhjælp Fredericia-MiddelfartSelvhjælp HerningFrivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm og Frivilligcenter Helsingør.

Børnenes trivsel er blevet målt både før gruppens start, ved gruppens afslutning samt 3 og 6 måneder efter. Vi spørger både børnene selv, deres forældre og deres klasselærer.

Læs om projektets resultater i evalueringsrapporten

Læs mere

Kontakt
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

årstal
2017-2018
Målgruppe

Skolebørn med ADHD

Støttet af:
Satspuljen
Projektpartnere:

Projekttype
Metodeudviklingsprojekt

Kommuner
Fredericia, Helsingør, Herning, Hørsholm, Middelfart

Katagorier

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark