Skip to main content

Selvhjælpsgrupper for unge med angst

Antallet af børn og unge med angstdiagnoser er de seneste ti år tredoblet ifølge Sundhedsdatastyrelsen.

Med donationen vil Selvhjælp Fredericia-Middelfart tilbyde gymnasieelever med begyndende angst at deltage i en selvhjælpsgruppe som forebyggende tiltag. En selvhjælpsgruppe kan hjælpe de unge med ikke at være alene, dele erfaringer og mestre angsten i et trygt og fortroligt samtalerum. Eleverne vil blive tilbudt ugentlige møder á otte gange, hvor frivillige gruppeledere løbende vil blive klædt på til at lede grupperne gennem supervision og uddannelse. Foruden selvhjælpsgrupperne vil forældre og pårørende blive inviteret til faglige oplæg med en psykolog eller terapeut, og eleverne på Fredericia og Middelfart Gymnasium vil deltage i foredrag om angst og forebyggelse i samarbejde med fx Angstforeningen eller Børns Vilkår.

I en selvhjælpsgruppe vil de unge opleve, at de ikke er alene med deres angst. De lærer at åbne sig og at lytte til andre med samme problemer. På den måde får de indsigt og indblik i, hvad angsten gør, og de får øje for hvilke handlemuligheder de har, således, at de kan kontrollere deres angst, så den ikke udvikler sig. Samtidig med får de oplevelsen af at være i et positivt og støttende fællesskab med andre unge. Et fællesskab, der også giver de unge motivation til at opsøge andre positive fællesskaber.

Projektet vil foregå i et samarbejde med Middelfart Gymnasium, Fredericia Gymnasium og andre ungdomsuddannelser i både Frederica og Middelfart Kommune. 

Uddannelsesstederne skal hjælpe med at anvise unge med begyndende angst til tilbuddet. Da undervisere og lærere har daglig kontakt til de unge, vil de kunne hjælpe med at få øje på, hvilke unge, der har brug for tilbuddet. 

Læs mere

Kontakt
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

årstal
2021-2022
Målgruppe

Unge med begyndende angst

Støttet af:
TrygFonden
Projektpartnere:

Selvhjælp Frederici-Middelfart, Middelfart Gymnasium, Fredericia Gymnasium og andre ungdomsuddannelser i både Frederica og Middelfart Kommune. 

Projekttype
Selvhjælpsgrupper

Kommuner
Fredericia, Middelfart

Katagorier