Frivillig Fredag i frivilligcentrene

Frivilligheden blev fejret og de frivillige hyldet, da frivilligcentre og selvhjælpsorganisationer over hele lanet 29. september fejrede Frivillig Fredag.

I Rødovre blev der spist 700 pandekager, og i Aabenraa 182 hot dogs og i Aalborg dannede 640 meter frivillige menneskekæde over Limfjorden. Under temaet 'Vis værdien' blev det frivillige engagement hædret, hyldet og fejret på den nationale festdag for frivillighed; Frivillig Fredag 29. september 2017. Landets frivilligcentre og selvhjælpsorganisationer stod i spidsen for festlighederne mange steder, og idérigdommen var igen i år stor.

 Frivilligcenter Nordfyn sendte de de lokale politikere i praktik hos de lokale foreninger, Københavns Socialborgmester stod i køkkenet hos Energicenter Voldparken og Frivilligcenter Aarhus fik hjælp af Rådmand Kristian Würtz til at uddele frivilligvitaminer til aarhusianerne. Flere steder var frivillighedens værdi og vilkår sat til debat, blandt andet hos Hyltebjerggård: Aktivitets og frivilligcenter og Frivilligcenter Helsingør og i Frivilligcenter Struer var det byrådskandidaaterne til det kommende kommunalvalg, der debatterede den lokale frivillighed.

 Frivilligcenter Nyborg kunne samtidig med Frivillig Fredag fejre deres et års fødselsdag med frivilligparade og genbrugsmodeshow, og Frivilligcenter Næstved indviede deres nye lokalder; De Sociale Foreningers Hus.
Frivilligcenter Hillerød fejrede frivillig fredag med fernisering, filmpremiere og fint besøg af Socialminister Mai Mercado til en snak om frivillighed.


Hos flere af FriSes medlemmer var en enkelt festdag for frivilligheden simpelthen ikke nok, fx havde Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk arrangementer hele ugen.


Årets helt store hit var frivilligbørser, et koncept der for første gang blev afholdt Frivilligcenter Ikast-Brande i 2013. Siden er konceptet gentaget med succes hos flere af Frises medlemmer. Således blev der afholdt Frivilligbørser i forbindelse med Frivillig Fredag hos De Frivilliges Hus Gladsaxe, Frivilligcenter Hørsholm, De Frivilliges Hus Viborg, Frivilligværket Randers, Frivilligcenter Roskilde, Frivilligcenter Odder, FrivilligVest og Frivilligcenter Tønder.

 I Guldborgsund slap de frivilligheden løs og  i Stevns kunne du være frivillig for en dag

Fj 400x200

techsoup

gno job

KVM

logo web

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP