Frivillig Fredag fejres i frivilligcentrene

Frivilligheden skal fejres og de frivillige hyldes, når frivilligcentre og selvhjælpsorganisationer over hele landet i dag fejrer Frivillig Fredag

Selvhjælp Silkeborg uddeler traditionen tro rundstykker, Frivilligcenter Lolland får besøg af en hypnotisør og Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby kan frivillig fredag præsentere et helt nyt spil: ’Grib sagen’.

Under temaet ’Her er vi seje sammen’ bliver det lokale frivillige engagement hædret, hyldet og fejret på den nationale festdag for frivillighed; Frivillig Fredag 28. september 2018. Landets frivilligcentre og selvhjælpsorganisationer står i spidsen for festlighederne mange steder.

Og netop fest skal der til for at fejre de frivillige og frivilligheden. I Randers og Odense er den røde løber rullet ud, når Frivilligcenter Odense og Frivilligværket inviterer til gallafester.

Også i Frivilligcenter Fredensborg, Frivilligcenter Haderslev, Frivilligcenter Helsinge, Frivilligcenter Sorø og Frivilligcenter Viborg er der fest for de frivillige.

Frivillighed for unge og Ældre

Frivilligcenter Mariagerfjord inviterer på kurser og fællesspisning, Frivilligcenter Nyborg på stjerneparade og aktivitetsbazar og Frivilligcenter Silkeborg er medarrangør på det første Folkemøde i Silkeborg.

Frivilligcenter Faaborg-Midtfyn har fokus på de ældre, mens Frivilligcenter Greve sætter spot på de unge frivillige, og i Frivilligcenter Odder går de unge tur med de ældre.

Frivilligcenter Lemvig og Frivilligcenter Nordfyn fejrer dagen med indvielse af helt nye lokaler.

Viden og debat

I Svendborg har 13 af kommunens byrådsmedlemmer været i praktik hos frivillige, sociale foreninger i ugen op til Frivillig Fredag arrangeret af Frivilligcenter Sydfyn. Og Frivillighuset Varde og Kultur & Frivillighuset Holstebro har ligeledes sendt politikerne i praktik.

I Frivilligcenter Fredericia og Frivilligcenter Roskilde er der foredrag, i De Frivilliges hus i Frederikshavn er der oplæg om samskabelse og Guldborgsund Frivilligcenter inviterer til workshop.

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev inviterer til debat om måling af frivillighedens værdi, og i Frivilligcenter Hørsholm debatteres, hvordan vi får flere med i de frivillige fællesskaber.

Flere med i fællesskaberne

Netop for at få flere med og vise de mange lokale frivillige muligheder inviterer Frivilligcenter Amager, FrivilligThy, Frivilligcenter Herning, Frivilligcenter Hjørring og Frivilligcenter Kerteminde til Foreningsmarked.

Der er foto-fernisering af frivillighedens mange ansigter i Frivilligcenter Favrskov og Frivilligcenter Rudersdal, og i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk er der premiere på resultaterne fra de sidste ugers film- og fotoværksted, mens Frivilligcenter Gentofte også bruger video til at illustrere mulighederne i det lokale foreningsliv.

Frivilligcenter Helsingør kan fejre 7 års fødselsdag sammen med Frivillig Fredag og Frivilligcenter Næstved inviterer til åben have med loppemarked.

Børser og god appetit

Både i Frivilligcenter Aarhus, Frivilligcenter Ikast-Brande, Frivilligcenter Hillerød og Frivilligcenter Halsnæs bliver der afholdt Frivilligbørser i forbindelse med Frivillig Fredag. En frivilligbørs er en markedsplads, hvor lokale foreninger, virksomheder og offentlige organisationer kan samarbejde og udveksle idéer, viden og kompetencer.

De mange aktiviteter kan naturligvis give appetit, og i Rødovre Frivilligcenter er der pandekager, I Frivilligcenter Mors er der food-truck, i Frivilligcenter Aabenraa gratis hot dogs og overalt i landet er der god stemning.

Glædelig Frivillig Fredag til alle

Fj 400x200

techsoup

gno job

KVM

logo web

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP