DE UNGE VIL GERNE VÆRE FRIVILLIGE

39 procent af unge, der ikke er frivillige, vil gerne være det. 14 procent af de unge vil endda gerne i gang inden for det næste halve år. Det viser en ny undersøgelse fra DGI.


I undersøgelsen svarer de unge, der gerne vil lave frivilligt arbejde, at de foretrækker faste rammer, hvor opgaverne er defineret på forhånd. Et stort flertal af de unge foretrækker desuden at lave aktiviteter for andre unge.

 

...Og det vil de ældre også

Andelen af ældre, der har udført frivilligt arbejde inden for det seneste år, er steget markant de sidste 20 år. Stigningen er især påfaldende blandt de 67-77-årige, viser en undersøgelse fra VIVE på baggrund af Ældredatabasen.


28 procent flere 67-årige og 43 procent flere 77-årige arbejder frivilligt i dag i forhold til for 20 år siden.Længere levetid og flere borgere med et godt helbred langt op i 70'erne gør, at de ældre i stigende grad lægger tid og kræfter i frivilligt arbejde.


Frivilligcenter Roskilde har igangsat et spændende projekt med Fællesskabsformidlere, som introducerer ældre borgere til foreningslivet, og i Frivilligcenter Hillerød hedder indsatsen, der mobiliserer de ældre, Kom med

Fj 400x200

techsoup

gno job

KVM

logo web

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP