FriSe har fået ny formand

Lars Rasmussen er ny formand for landets frivilligcentre og selvhjælpsorganisationer

Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark (FriSe) har fået ny formand, og for første gang i organisationens historie er det en ekstern, der skal være i front for landets frivilligcentre og selvhjælpsorganisationer.

Som ny formand kommer Lars Rasmussen med 22 års erfaring som socialdirektør og har således et solidt kendskab til den kommunale praksis og stor indsigt i det frivillige sociale arbejde.

  ”Jeg har stor respekt for det arbejde som FriSes medlemmer udfører lokalt for det frivillige sociale arbejde, og jeg går ydmygt til opgaven. Men jeg tror, at jeg kan gøre en forskel, og at vi sammen kan skabe de bedste rammer for den lokale frivillighed og styrke deltagelsen i de frivillige fællesskaber,” fortæller Lars Rasmussen, og nævner genstarten af det lokale foreningsliv oven på nedlukningen, arbejdet med den kommende civilsamfundsstrategi samt behovet for mindre bureaukrati for lokale foreninger som vigtige indsatsområder.

    

  ”Alle skal have mulighed for tage del i de frivillige fællesskaber og hente hjælp og støtte i den frivillige verden – og det kræver et mangfoldigt og stærkt civilsamfund lokalt og nationalt. Derfor skal vi sikre bedre betingelser og større udfoldelsesmuligheder for de lokale foreninger, fællesskaber og frivillige,” siger Lars Rasmussen, som afløser afgående formand John Hebo Nielsen, der efter to perioder på posten har valgt at give depechen videre. John Hebo Nielsen er fortsat formand for Frivilligcenter Gentofte.

En vedtægtsændring har gjort det muligt at inddrage eksterne ressourcepersoner i landsorganisationens bestyrelse, der indtil nu har bestået af repræsentanter fra medlemsorganisationerne. På FriSes digitale generalforsamling lørdag den 20. marts 2021 blev indstillingen af Lars Rasmussen som ekstern ressourceperson godkendt, og FriSes bestyrelse har nu konstitueret sig med Lars Rasmussen på formandsposten og Mariane Ravnholdt, formand for Frivilligcenter Herning, som næstformand.

Fj 400x200

techsoup

gno job

KVM

logo web

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP