frisenetlogo

Frivillig Fredag - Vis værdien

Fredag 29. september 2017 er det endnu engang Frivillig Fredag, Danmarks nationale frivillighedsdag. Frivillig Fredag er dagen, hvor de frivillige og frivilligheden fejres, hyldes og synliggøres. Samtidig er dagen en anledning til at sætte frivilligheden til debat, afprøve nye aktiviteter og metoder og udvikle frivilligheden i nye spændende retninger.

Antallet af aktiviteter på Frivillig Fredag er vokset støt siden dagen blev lanceret i 2011, og en stor del af landets frivilligcentre bruger dagen aktivt til at skabe opmærksomhed om det lokale foreningsliv og hylde det lokale frivillige engagement. 

Temaet for Frivillig Fredag 2017 er Vis værdien, og dagen kan dermed bruges som en anledning til at vise, hvordan frivilligheden bidrager med værdi, både for samfundet og den enkelte. Frivilligheden skaber sammenhængskraft og tillid i samfundet, demokratisk dannelse og medborgerskab, og har stor værdi i forhold til de velfærdsudfordringer frivillige og frivillige foreninger løfter og forebygger. 

Noget af det der gør frivilligheden så værdifuld er, at den skaber fællesskaber. At være en del af et fællesskab betyder, at vi som mennesker lærer af hinanden, får venner, vi deler interesser med, møder mennesker, der gør os glade, får anerkendelse og ansvar overfor andre. Det skaber tillid og selvtillid. Vi lærer de sociale spilleregler, der er nødvendige for at omgås hinanden at kende, og vi bliver styrket af den handlekraft, der kommer ved at vi sammen med andre skaber en forandring. Når vi oplever, at der er brug for os og at vores bidrag betyder noget, skaber det en værdi i form af bedre livskvalitet, mening med tilværelsen og følelsen af at høre til. 

Frivilligrådet koordinerer indsatsen nationalt omkring Frivillig Fredag og tilbyder gratis merchandise, tema-seminar og inspiration til aktiviteter: www.frivilligfredag.dk

 

Tal fra 2016

  • I 2016 fandt der i alt 426 forskellige aktiviteter sted fordelt på 82 kommuner i forbindelse med Frivillig Fredag.
  • I 2016 var de mest udbredte aktiviteter fester og prisuddelinger, debatarrangementer og foredrag, åbent hus samt synliggørelsesevents af forskellig art. Det var fx udstillinger, oplysningskampagner og gadeevents.
  • Den lokale presse var flittige til at dække Frivillig Fredag. Der blev i alt bragt 375 artikler om Frivillig Fredag i nyhedsmedier og på diverse hjemmesider.

 

Eksempler på aktiviteter 

frivilligjob

techsoup

gno job

KVM

kontakt

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP