frisenetlogo

Projekt Frivillig lukker ned

Projekt Frivilligs bevilling blev ikke forlænget med Finanslov 2018. Det betyder, at Projekt Frivillig, herunder de seks regionale frivilligcentres aktiviteter og landssekretariat, lukker ned pr. 31. januar 2017

Efter syv år med fokus på ungdomsfrivillighed er det slut med Projekt Frivillig pr. 31. december 2017. Frivilligbeviser kan dog udskrives til og med 31. august 2018. Projekt Frivillig, som blev etableret som et tværministerielt initiativ mellem Børne- og Socialministeriet, Undervisningsministeriet og Kulturministeriet i 2011, havde til formål at fremme unge menneskers kendskab til frivilligt arbejde og at få flere unge til at engagere sig frivilligt.

De seks regionale frivilligcentre i projektet samarbejdede med landssekretariatet i Odense om implementeringen af initiativet på lokalt og regionalt niveau og varetog en række opgaver i deres region; inddragelse af frivilligcentre, kontakt til lokale organisationer og foreninger, kontakt til de lokale uddannelsesinstitutioner og frivillighedsvejledere, kampagneaktiviteter og events, rådgivning og vejledning.

De regionale frivilligcentre i Projekt Frivillig var:

  • Nordjylland: De Frivilliges Hus i Aalborg
  • Midtjylland: Frivilligcenter Aarhus
  • Syddanmark: Frivilligcenter Odense
  • Sjælland: Frivilligcenter Lolland
  • Hovedstaden Syd: Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby
  • Hovedstaden Nord: Frivilligcenter Rudersdal

 

Projekt Frivillig slutter på toppen
De regionale frivilligcentre har med stort engagement og virkelyst kastet sig over opgaverne med at udbrede ungdomsfrivillighed, og udbbredelsen af Projekt Frivillig geografisk samt inddragelsen af frivilligcentre og lokale samarbejdspartnere taler sit eget tydelige sprog om projektets udvikling i 2017. Fra de seks regionale centre lyder det samstemmende, at de slår bedre igennem hos kernemålgrupperne; de unge og de lokale frivillige foreninger. Der opleves således en fremgang i unges generelle kendskab til Projekt Frivillig samt de lokale foreningers lyst og interesse til at engagere sig i Projekt Frivillig-aktiviteter med det det formål at rekruttere flere unge til det frivillige arbejde.Set i lyset af den flotte fremgang desto ærgerligere er det, at projektet lukker nu.

En stor tak for indsatsen skal lyde til de seks regionale frivilligcentre, landssekretariatet i Odense samt alle samarbejdspartnere, herunder frivilligcentrene, involveret i Projekt Frivillig igennem årene.
Selv om Projekt Frivilligs aktiviteter nu indstilles, fortsætter frivilligcentrene i Danmark deres utrættelige indsats med at skabe mangfoldige og åbne lokalsamfund, hvor alle har mulighed for at engagere sig i frivilligt arbejde. Således planlægger FriSe i samarbejde med de regionale centre flere aktiviteter i 2018, der skal bringe den store viden og de gode erfaringer fra syv år med Projekt Frivillig ud i nye projekter vedrørende ungdomsfrivillighed.

 

frivilligjob

techsoup

gno job

KVM

kontakt

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP