Et skridt videre - mestringsgrupper for voksne med ADHD

Et godt projektsamarbejde mellem ADHD-foreningen og FriSe har resulteret i, at flere voksne med ADHD nu får et lokalt tilbud om mestringsgruppeforløb. Det sker efter, at ADHD-foreningen i samarbejde med FriSe, Selvhjælp Aarhus, Selvhjælp Skanderborg og Selvhjælp Silkeborg i 2012-2014 har gennemført projektet ’Et skridt videre – mestringsgrupper for voksne med ADHD’.

Projektets formål var at øge mestringsevnen hos mennesker med ADHD, så de bedre kan tage hånd om deres hverdag og mindske deres afhængighed af andres hjælp. Dette sker gennem gruppeforløb, hvor de voksne med ADHD kan dele deres oplevelser og erfaringer, finde nye stratgier til at mestre hverdagens udfordringer og få et netværk med ligestillede.

Mestringsgrupperne tager udgangspunkt i selvhjælpstanken, men er videreudviklet og tilpasset voksne med ADHD, blandt andet med en fast struktur med en dagsorden.
De positive resultater fra projektet er blevet formidlet på en række kursusdage til FriSes medlemmer, og har givet flere selvhjælpsorganisationer lyst til at igangsætte mestringsgrupper for voksne med ADHD, fx i Helsingør, Aabenraa og Greve. De gode erfaringer og resultater videreføres desuden i et nyt projekt i samarbejde mellem ADHD-foreningen og FriSe. Her skal modellen videreudvikles, så forløbet kan tilpasses børn med ADHD. Formålet er at styrke børnenes psykiske velbefindende ved at give dem et socialt tilhørsforhold, større viden om egen situation og en række konkrete mestringsstrategier. Læs mere om det nye projekt: PUST.

Læs Evalueringsrapporten og Manual til mestringsgrupper for voksne med ADHD. 

Fj 400x200

techsoup

gno job

KVM

logo web

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP