Søndagskaffe

En søndag eftermiddag om måneden. En gruppe ældre gæster. Frivillige værter og chauffører, der lægger hus og bil til komsammenerne. Kaffe, kage, snak og god stemning.

Det er ingredienserne i projekt Søndagskaffe, der inspireret af lignende projekter i England og Sverige afholder kaffe-komsammener for ensomme og isolerede ældre over 75, der bor alene med lidt eller ingen kontakt til familie og venner.

Metoden er både velafprøvet og simpel, og alle erfaringer viser, at den lille indsats gør en stor forskel for de ældre, der deltager i grupperne: Som tiden går, bliver de nye bekendtskaber til venskaber, og følelsen af ensomhed bliver skiftet ud med en følelse af at være en del af et fællesskab

Bag projektet stod et partnerskab bestående af FriSe, Frivilligcenter Viborg og Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm. Sammen drev vi et to-årigt pilotprojekt, der i 2013-14 afprøvede Søndagskaffe-metoden i Danmark i Viborg og Hørsholm kommuner. Pilotprojektet var finansieret af midler fra Social- og integrationsministeriet.

Fj 400x200

techsoup

gno job

KVM

logo web

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP