Kom Videre mand

Otte mænd mødes en gang om ugen i otte uger. Til fælles har de en livskrise, for eksempel en fyring eller en skilsmisse. Det er anonymt og gratis at deltage, og en frivillig mandlig gruppeleder fører deltagerne igennem otte temaer. Det lyder måske simpelt, men det virker!

Med konceptet ’Kom videre Mand’ er der skabt et effektivt selvhjælpstilbud til mænd i krise, der giver dem værktøjer til at komme videre. Igennem et treårigt metodeudviklingsprojekt er konceptet blevet afprøvet flere steder i landet, og undersøgelser af deltagernes udbytte taler deres tydelige sprog:

De deltagende mænd oplever social støtte fra gruppen og identificerer sig med de ørige deltagere. Over tid og efter endt gruppeforløb føler mændene sig mere tilfredse med livet og bedre i stand til at handle i overensstemmelse med deres værdier. I mødet med andre i samme situation finder de styrken til at komme videre.

Traditionelt har selvhjælpsgrupperne mest tiltrukket kvinder, og der har været mange fordomme og manglende viden om gruppetilbud til mænd. Med Kom Videre Mand har FriSe udviklet et selvhjælpstilbud, der appellerer til mænd i krise og giver dem værktøjer til at komme videre. Det er afgrænset, konkret og så virker det.

I projektperioden fra 2013-2016 er konceptet afprøvet på tre forskellige målgrupper: først mænd, der stod midt i en skilsmisse eller havde svært ved at komme videre oven på et parforholdsbrud. Siden er konceptet afprøvet på mænd, der var blevet fyret eller oplevede en usikker arbejdssituation og senest mænd, der var stressramte. Og konceptet, som er udviklet af mandecoach Jørgen Juul Jensen fra Mandecenteret i København i et samarbejde mellem Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark og Socialt Udviklingscenter har vist sig effektivt til mænd i forskellige typer af krise og på forskellige stadier.

Selv om skilsmisse, arbejdsløshed eller stress er en barsk omgang for begge køn, er kvinder ofte mere erfarne i at bruge netværket og læsse frustrationerne af på venner og familie, mens en del mænd oplever at stå alene med problemerne. Måske mangler de nære venner at tale med, og har derfor større risiko end kvinder for at gå ned med flaget. I en krise virker tidligere erfaringer og indlærte reaktionsmåder ikke, og derfor er det så svært at komme videre alene. Og selv om det treårige projekt finansieret af socialministeriet nu er afsluttet, fortsætter tilbuddet med Kom Videre Mand-grupper i en række frivilligcentre og selvhjælsporganisationer i hele landet.

Se, hvor der er uddannede frivillige Kom Videre Mand gruppeledere og læs mere om projektet KomVidereMand.dk

Fj 400x200

techsoup

gno job

KVM

logo web

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP