FriSes bestyrelse har en vision og intention om at realisere potentialet i selvhjælp ved at styrke kernen og det fælles grundlag for indsatsen.
I tæt samarbejde med FriSes medlemmer ønsker vi i fællesskab at styrke, udvikle og fremme selvhjælp på tværs i landet.
Med en ambitøs strategi, der fokuserer på dokumentation af værdi og udvikling i indsatsen, skal selvhjælp sikres en stærk position lokalt og nationalt gennem øget synlighed samt bæredygtig finansiering.
Med opbygning af et stærk fælles fagligt fundament ønsker FriSe at udbrede selvhjælp i hele landet.
— Lars Rasmussen, formand, Frivilligcentre & Selvhjælp Danmarkl
FriSes nye selvhjælpsstrategi blev lanceret ved et kickoff arrangement i Vejle den 22. september 2022.
FriSe definerer selvhjælp som en social indsats med gruppen og samtalen som omdrejningspunktet.
En selvhjælpsgruppe er et fællesskab, hvor mennesker kan bearbejde deres problemer i mødet med andre, der står i samme livssituation eller har været igennem lignende oplevelser. Selvhjælpsgruppen er et frirum med en klar struktur og trygge rammer, hvor deltagerne kan dele deres historier, spejle sig i hinanden, lytte til og lære af hinanden.
Selvhjælpsgrupper igangsættes som oftest af en frivillig, der sikrer trygge rammer og rum for at deltagerne kan finde styrken i fællesskabet. En selvhjælpsgruppe kan ikke sidestilles med behandling eller terapi, men er et ligeværdigt møde mellem mennesker, der hjælper hinanden ved at dele deres erfaringer.
Flere end halvdelen af FriSes medlemmer har selvhjælpsgrupper som et tilbud.
10 selvstændige selvhjælpsorganisationer og 35 frivilligcentre driver tilsammen ca. 600 selvhjælpsgrupper årligt med omkring 5.000 deltagere.
Se kort over selvhjælpstilbud i Danmark.
FriSe udbyder i tæt samaarbejde med vore medlemsorganisationer introduktionskurser for nye frivillige igangsættere af selvhjælpsgrupper.
Skal vi hjælpe din organisation igang med selvhjælp?